Webmail

Felvételt nem nyert tanulók fellebbezési kérelme

A jogorvoslati eljárást megindító kérelmet a Lehel Vezér Gimnázium intézményvezetőjének kell eljuttatni: Antics István Lehel Vezér Gimnázium Jászberény Szentháromság tér 1.

A levél címzettje a fenntartó legyen: Jászberényi Tankerületi Központ, Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató úr, mert a másodfokú döntést a fenntartó hozza.

A fellebbezési kérelmet az alábbiakban letölthető nyomtatványon kérnjük beadni.

- A fellebbezési nyomtatvány letöltése (.doc) -

Középfokú felvételi eljárás menete - 8 évfolyamos osztályba jelentkezőknek

Az Oktatási Hivatal honlapján közzétett tájékoztatást

ide kattintva lehet elérni>>>

Az iskola titkárságán munkanapokon 08:00-13.30 óra között segítséget nyújtunk a jelentkezés menetében.

E-ügyintézés a Lehel Vezér Gimnáziumban

 

Tisztelt Szülők!
A KRÉTA felületén az alábbi ügyeket tudják elintézni. Csak az itt megjelenő igazolásokat, kérelmeket fogadjuk el 2019. január 10-től.
Magántanulói jogviszony iránti kérvény bejelentése - MJIK
Vendégtanulói jogviszony iránti kérvény benyújtása - VJB

Tanulmányokkal kapcsolatos ügyintézés
Osztály vagy tanórai csoport változtatási kérelem benyújtása - OTCSK
Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása - IEDM
Tanulói mulasztás igazolása - TMGI
Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása - TFMGK
Közösségi szolgálat teljesítéséről igazolás benyújtása - TKST

Bizonyítvánnyal kapcsolatos ügyintézés
Bizonyítvány- vagy törzslapmásodlat igénylése - BTI
Személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése - SZAV

Megértésüket köszönjük.

Iskolavezetés

Projektzáró a Lehel Vezér Gimnáziumban

A Lehel Vezér Gimnázium EFOP 4.1.3. „Negyedszázadnyi megújulás” elnevezésű pályázatának projektzáró ünnepségére került sor 2018. november 20-án, kedden délelőtt a Lehel Film-Színház nagytermében, illetve a gimnázium elújított épületében.

NTP-MTTD-17-0249 Lehel Vezér Gimnázium: Sokszínű energia c. programja

Iskolánk a Lehel Vezér Gimnázium sikeresen lebonyolította a Sokszínű energia névvel ellátott pályázatát.

Ennek keretében érdekes kémiai, fizikai és biológiai témájú, kísérletekkel tarkított szakkörökön vehettek részt a diákok. A résztvevők így, a már korábban elsajátított tudást bővíthették új ismeretekkel, lehetőségük volt egyes témák részletesebb megvizsgálására, illetve az interaktív foglalkozások során új szemléletmódokkal is találkozhattak. A diákok motiváltságát fokozta, hogy az egyes foglalkozások összeállításánál igyekeztünk az internet és a mobiltelefon használatát is beiktatni. A szakkörön résztvevők az utolsó foglalkozásokon kiselőadások segítségével foglalták össze élményeiket, megszerzett tudásukat, egy önálló kutatómunka bemutatásával. A legjobban sikerült alkotások az iskola Természettudományi Diákszimpóziumán is bemutatásra kerültek. A pályázat keretében egynapos üzemlátogatásra is sor került, két alkalommal is: az egyik út Visontára a hőerőműbe és a gyöngyösi Mátra múzeumba vezetett, míg a másik alkalommal az erki szélerőművet és Salgótarjánban a Zagyva forrásvidékét tekintették meg a tanulók. Múzeumpedagógiai foglalkozás is belefért a pályázatba, így jutott el a lelkes csoport Budapestre az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre és az Elektrotechnikai Múzeumba ahol elektromotor modellt is készíthettek. Az utazások sorát a 2 napos tanulmányút zárta. Itt a tartalmas programok kicsit lefárasztották őket, de elmondásaik alapján nagy élményt jelentett nekik. Az elfáradáson nem is lehet csodálkozni, hiszen voltak a Csodák Palotájában egy science show-n, elmerültek a csokoládé birodalmába a Csokoládé Múzeumban, építettek házat fából és készítettek vályogtéglát a szentendrei Skanzenben, lebújtak a föld alá a Pál völgyi barlangtúra idejére, s részt vetek egy bringóhintó versenyen is a visegrádi Kalandparkban.

Összességében elmondható, hogy nem bánta meg az a 23 diák, akik 2017/2018 as tanév elején jelentkeztek s egy válogató után részt vehettek ezen a programon. S elmondhatjuk, nekünk pedagógusoknak is remek kihívás és élmény volt e pályázat lebonyolítása.

Támogatóink

Google Drive

E-NAPLÓ belépés

2018/2019-as órarend

Az LVG a Facebookon

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

A Lehel Vezér Gimnázium

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk