Webmail

Menza étlap

LVG film

Menü

Zirzen Janka Közoktatási díjjal jutalmazták iskolánk pedagógusát, munkaközösség-vezetőjét, Szabó Ildikó tanárnőt

A tanárnő Budapesten született. Középiskolai tanulmányait Jászberényben, a Lehel Vezér Gimnáziumban végezte matematika tagozaton. A gimnázium után Debrecenbe került, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi karára. Itt végzett matematika-fizika szakos középiskolai tanárként.

Az egyetem elvégzése után először a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnáziumban kezdett dolgozni. Egy év után visszatért alma materébe, a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumba. A mai napig egykori iskolájában tanít. Hosszú ideig mindkét tárgyát oktatta. Az iskola minden képzési területén aktívan tevékenykedik, legyen az egy középszintű érettségire, egy emelt szintű érettségire felkészítő munka vagy egy tehetséggondozó, nyolc évfolyamos osztály felkészítése a belső vizsgákra. Nagyon magas színvonalon neveli-oktatja tanítványait. Ezt bizonyítják az évek során elért versenyeredmények: például a megyei matematikai versenyek, illetve a legrangosabb megmérettetésen, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért sok kitűnő helyezés. Tanítványaival nagyon gyorsan megszeretteti a szaktárgyait. Eredményesen és nagy számban készíti fel őket emelt szintű érettségi vizsgára. Kiváló szakmai munkáját bizonyítja, hogy hosszú évek óta megbízást kap az emelt szintű érettségi szóbeli vizsgabizottságaiba, illetve érettségi elnöki feladatokat is ellát. Saját tapasztalatait, javaslatait átadja a kollégáknak, a máshol gyűjtött értékes, hasznos dolgokat saját iskolájában hasznosítja. Intézményében is élen jár a versenyfelkészítésben, szervezésben, például a Holló András megyei fizikaverseny szervezésében, lebonyolításában. Szakmai munkaközösségének tagjai - munkáját elismervén - többször is megbízták a munkaközösség vezetésével. Jelenleg is a matematikai-informatika munkaközösség munkájának irányítója. 2020 nyarán aktívan részt vett az új NAT-hoz kapcsolódó helyi tanterv elkészítésében. Karrierje során sokszor látott el osztályfőnöki feladatokat. Közösségformáló tevékenységére bizonyíték, hogy az elballagott diákjai sikerrel vették az eléjük tornyosuló akadályokat, s mind a mai napig hálával gondolnak vissza a matematikatanárra, az osztályfőnökre, az életvidám tanárnőre. Munkája során mindig kiállt magáért, a kollégáiért, iskolájáért, a pedagógustársadalomért. Nem véletlen, hogy hosszú ideig volt a gimnázium, illetve a város pedagógus szakszervezetének a vezetője. Ugyancsak Ő állt évekig a Közalkalmazotti Tanács élén is.

Az intézmény beiskolázását segítő levelező, illetve szakköri munkájában is aktív szerepet vállal.

Kollégáival jó viszonyt ápol, kikérik véleményét, elfogadják tanácsait, észrevételeit. Elismerik tájékozottságát. Aktív tagja a Lehel Vezér Gimnázium nevelőtestületének.


 

 

E-NAPLÓ belépés

Órarend

Az LVG a Facebookon

Erasmus+ 2022.

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Diákfilm Fesztivál

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk