Webmail

Menza étlap

LVG film

Diákjaink országos matematikaversenyen

Idén is megrendezték Magyarországon a legnagyobb szabású matematikaversenyt, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt (az indulók száma kb. 70000 fő volt). A résztvevőknek 20, 25 vagy 30 feladat (koruktól függően) helyes megoldását kellett beikszelniük az öt választási lehetőség közül 60, 75 vagy 90 perc alatt.

Az első, megyei forduló legjobbjai jutottak tovább a Kecskeméten rendezett országos döntőbe. Városunkból Buck Míra 3. osztályos tanuló a SZIE Gyakorló Általános Iskolából, Rusvai Miklós 6.-os, Novák Áron 7-es és Németh Balázs 8. osztályos tanuló a Lehel Vezér Gimnáziumból képviselhette településünket a második fordulóban.

Április 16-tól 18-ig tartott a döntő. Az első napon a diákok regisztrálhattak és egy színházi előadást is megtekinthettek. A megnyitón adták át a Varga Tamás Országos Matematikaverseny legeredményesebb versenyzőinek díjait, ahol Németh Balázs országos III. helyezést ért el. A második napon oldották meg a tanulók a verseny feladatait, majd délután különböző érdekes programokon vehettek részt, például a mobilrobotokról szóló előadáson. A harmadik napra maradt az eredményhirdetés, ahol kiderült, hogy Buck Míra 74.(felkészítő tanára: Pócz–Nagyné Berta Sarolta), Rusvai Miklós 55. (felkészítő tanára: Rusvainé Barta Márta), Novák Áron 50.(felkészítő tanára: Szabó Tímea), míg Németh Balázs 18. (felkészítő tanára: Szabóné Gecse Anikó) helyezést ért el. Gratulálunk nekik és további sikereket kívánunk!

Németh Balázs 8/N
Lehel Vezér Gimnázium

Támogatóink

E-NAPLÓ belépés

2019/2020-as órarend

Az LVG a Facebookon

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Diákfilm Fesztivál

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk