Webmail

Zirzen Janka pedagógiai díjat kapott

Almási Tukacs Mária

Almási Tukacs Mária 1968-ban végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészet Tudományi Karán, ahol magyar-német szakos középiskolai tanári képesítést szerzett. Első munkahelye a Gimnázium és Híradástechnikai Szakközépiskola volt Kunhegyesen, ahol 13 évig dolgozott. Több továbbképzésen vett részt, hogy ismereteit bővítse, módszertani kultúráját fejlessze. Rövidesen ő lett a magyar munkaközösség vezetője, s az iskolai könyvtáros.
1981-ben jött Jászberénybe a Lehel Vezér Gimnáziumba tanítani. A megbízható, lelkiismeretes tanárnő itt is mindkét szaktárgyát tanította. Emellett ifjúságvédelmi felelős megbízatást is kapott. Rendkívüli szociális érzékenysége révén jó kapcsolatokat alakított ki a szülőkkel, nevelőszülőkkel, a kollégiumi nevelőtanárokkal, a gyermekvédelmi és a szociális szakemberekkel.
Magas színvonalú érettségi vizsgák, nagyszámú sikeres felsőfokú felvételi felkészítés és remek verseny eredmények bizonyították kiváló tanári munkáját. Német nyelv tanítása során is hasonló sikereket ért el, melyet eredményes nyelvvizsgák és érettségi vizsgák bizonyítanak. Segítette a vechtai diákcsere, illetve a testvérvárosi kapcsolatok kialakulását, megerősítését.
Irodalmi színpadot működtetett, mellyel díjakat is nyertek és színvonalas ünnepi műsorokat készítettek. Több iskolai tanulmányverseny főszervezője volt. Nyugdíjas korában karitatív munkát végez, például a Barátok Temploma segítő és lelki csoportjainak aktív tagja.

Támogatóink

Google Drive

E-NAPLÓ belépés

2019/2020-as órarend

Az LVG a Facebookon

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk