Webmail

Samsung fizikaverseny

2013 januárja: a Samsung Electronics Hungary Zrt. első ízben hirdette meg saját tanulmányi versenyét, melyre 3 megye 7 intézményének 11-12. osztályos tanulói jelentkeztek több mint százan. Nyilvánvalóan a verseny célja a természettudományos tantárgyak népszerűsítése volt, mely kétségtelenül nemes feladat, és – ahogy azt Palásti Lajos, a Samsung EH Zrt. általános igazgatója elmondta – a cég is fontosnak tartja társadalmi szerepvállalását és azt, hogy ezen tárgyakat támogassa. Az első fordulót több helyen tartották, többek között a Lehel Vezér Gimnáziumban, ahonnan a továbbjutott 9 tanuló február 21-én a Samsung jászfényszarui telephelyén – tényleg, nem pedig reklámból - kellemes körülmények között oldhatta meg a döntő feladatsort. A verseny tétje a tanulmányi elismerés mellett értékes ajándék is volt: az első helyezett notebookot, a második LED Smart televíziót, míg a harmadik helyezett monitort kapott.
Megvallom, ezen extra „honoráriumok” is hozzájárultak ahhoz, hogy szívesen jelentkeztem, bár általánosságban elmondható, hogy nem állnak távol tőlem az ilyesfajta megmérettetések – habár még túlságosan jó eredményem nem született soha…. Mégis, amikor így, a verseny után valaki megkérdezte tőlem, mi is volt a legnagyobb élményem a versennyel kapcsolatban, azt tudtam mondani, hogy az ajándék mellett az érzés, hogy a tanulás és a befektetett energia meghozta gyümölcsét, és sikerült igazán jó teljesítménnyel zárnom. A többi már csak…
És végül szeretnék gratulálni mindazoknak, akik nekivágtak a próbatételeknek, és legfőképpen azoknak, akik a legjobbak között tudhatták magukat!

                                                                                         Ignéczi Gergő 12/N

I. helyezett: Ignéczi Gergő 12/N
                 szaktanárai: Buzásné Tábi Gizella - Magyar Géza
II. helyezett: Váradi Lajos Ádám 12/C
                szaktanárai: Buzásné Tábi Gizella – Szabó Ildikó

A döntőbe jutottak még az alábbi tanulók:
  Forgács Gergely 12/N
  Szabó Barnabás 11/N
  Szász Máté 11/N
  Szerencsés Dávid 12/N

 

Támogatóink

Google Drive

E-NAPLÓ belépés

2019/2020-as órarend

Az LVG a Facebookon

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk