Webmail

Menza étlap

LVG film

Nagykövet a Lehel Vezér Gimnáziumban

      2016. április 6-án iskolánkba látogatott Őexcellenciája Ilan Mor, Izrael Állam rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. Először Antics István igazgató úrral folytatott egy rövid megbeszélést, melynek keretében tájékozódott a Lehel Vezér Gimnázium tanulói létszámáról, a tanári karról és az iskola profiljáról. Szívesen tett eleget az igazgató úr felkérésének, és írt néhány mondatot az iskola vendégkönyvébe angolul és héberül is. Elismerő szavakkal gratulált abból az alkalomból, hogy a gimnázium 2017-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját. Ezután az iskola minden tanulója és dolgozója nevében az igazgató úr megajándékozta a nagykövet urat egy jászsági témájú könyvvel és a gimnázium címerével díszített nyakkendővel.

      A megbeszélés után a nagykövet úr színes, érdekes, némi humorral fűszerezett angol nyelvű előadást tartott Izraelről a gimnázium könyvtárában  a végzős évfolyam képviselőinek és a tanári kar érdeklődő tagjainak. Az interaktív előadás keretében a tanulók kérdéseire is válaszolt a vendég és ő is feltett néhány kérdést. Szó esett arról, hogy általában milyen információkkal rendelkeznek az emberek Izraelről, hallhattunk az ország történelméről, földrajzi elhelyezkedéséről, színes és gazdag kultúrájáról. A legnagyobb hangsúlyt arra fektette a nagykövet úr, hogy Izrael az innováció, a fejlődő technika és az úgynevezett „start up” vállalkozások hazája. Az előadás végén a hallgatóság figyelmébe ajánlott néhány hasznos weboldalt, ahol további információkat találhatnak az érdeklődők, valamint többféle nyomtatott anyagot, prospektust ajándékozott a jelenlévőknek, kérve őket, hogy juttassák el azokat diáktársaikhoz is. Antics István igazgató úr egy magyar nyelvű Izraelről szóló könyvet kapott ajándékba, amit a könyvtárban helyezett el, hogy bárki számára hozzáférhető legyen.

A nagykövet úr látogatása mindannyiunk számára érdekes és tanulságos volt. Kedves, közvetlen, Magyarország és a magyar emberek iránt őszintén érdeklődő embert ismerhettünk meg és megtisztelőnek érezzük, hogy sok más magyar középiskola és egyetem mellett a mi iskolánkba is ellátogatott.

Támogatóink

E-NAPLÓ belépés

2019/2020-as órarend

Az LVG a Facebookon

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Diákfilm Fesztivál

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk