Webmail

Menza étlap

LVG film

Menü

A Lehel Vezér Gimnázium járványügyi protokollja

                                           Tisztelt Szülők, Tanulók!                                                       Intézményünkben, a Lehel Vezér Gimnáziumban a koronavírus elleni védekezést, a megelőzést nagyon fontosnak tartjuk.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervet bocsátott ki („Intézkedési terv a 2020/21. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről”), amely Magyarország köznevelésének egészére kiterjed. Az Intézkedési terv többek között az alábbiakat tartalmazza: „A járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt. A környező országok besorolása azonban láthatóan változik, a járvány terjedése nehezen kiszámítható, ezért a köznevelési ágazatnak fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre, továbbá ki kell dolgoznia olyan eljárásrendet, amely megfelelő támpontot nyújt ahhoz, hogy szükség esetén célzott beavatkozásokkal beazonosíthatók és fokozottabban támogathatók legyenek a veszélyeztetett intézmények…A protokoll bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető köteles gondoskodni, a fenntartó feladata a megvalósítást ellenőrizni.”  Ezek figyelembe vételével elkészítettük iskolánkra vonatkozó belső ajánlásunkat. Ez alapján felelősségteljes magatartást, s az alábbiak betartását kérjük mindenkitől.

Tanulóknak

Mielőtt belépsz az iskola épületébe, fertőtlenítsd a kezed a bejáratnál található kézfertőtlenítővel, majd az arra kijelölt személy megméri a testhőmérsékletedet digitális hőmérővel. 37,8 °C fokos hőmérséklet alatt beléphetsz az iskola épületébe. Ha ennél magasabb a testhőmérsékleted, az ott lévő iskolavezető tájékoztat a következő lépésekről.

Az osztályteremben is használd az ott található kézfertőtlenítőt!

Igyekezz biztonságos távolságot tartani – amennyire csak lehet – a folyosón, az udvaron! Kerüld a csoportosulást az iskolán belül és az iskolán kívül is!

Ne fogj kezet senkivel!

Bármennyire is örülsz barátaidnak, most ne öleld, puszild meg őket!

Használj az orrodat és a szádat eltakaró maszkot a folyosón történő közlekedéskor! Az osztályteremben, órán is viselj lehetőség szerint, de ez nem kötelező.

A könyökhajlatodba, papír zsebkendőbe tüsszents, köhögj, majd moss kezet vagy használj fertőtlenítőt!

Gyakran moss kezet, használj kézfertőtlenítőt!

Ne kérd kölcsön az osztálytársad taneszközeit!

Kérjük, a hetesek gyakran szellőztessenek. (Lehetőség szerint óra alatt is maradjon nyitva az ablak.)

Ha beteg vagy, maradj otthon!

 

Szülőknek

Kérjük, folyamatosan tartsák a kapcsolatot az osztályfőnökkel.

Az Önök tájékoztatása, a kommunikáció továbbra is elektronikus formában (Kréta-rendszer) történik.

Ha beteg a gyermek, ne engedjék iskolába, jelezzék azonnal az osztályfőnöknek, aki az iskolavezetést tájékoztatja.

Ha COVID-19 fertőzés gyanúját észleljük, a tanulót elkülönítjük (a tanuló felügyeletét ellátó személy kesztyűt és maszkot visel), értesítjük az iskolaegészségügyi orvost. Ő dönt a továbbiakról. Ezzel egy időben értesítjük a szülőt is, akinek fel kell vennie telefonon a kapcsolatot a gyermek háziorvosával.

A diák csak orvosi igazolással térhet vissza az iskolába.

Az iskolában a szülő engedéllyel, csak a tanítási idő után tartózkodhat.

Az iskolában takarító személyzet tartózkodik nap közben, akik a fertőtlenítő takarítást végzik az tanórák szüneteiben.

Amennyiben a vírushelyzet indokolja az intézmény áttérhet a digitális munkarendre, vagy az úgynevezett „hibrid oktatási formára”, ennek bevezetéséről az Operatív Törzs dönt.

A gyermekek felügyeletét – ha erre igény van - biztosítjuk.

Számítunk Önökre, számítunk Rátok!

E-NAPLÓ belépés

Órarend

Az LVG a Facebookon

Erasmus+ 2022.

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Diákfilm Fesztivál

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk