Webmail

Menza étlap

LVG film

Menü

Antics István intézményvezető tanévnyitó beszéde

Tisztelt Szülők! Kedves Kollégák, leheles Tanulók!

Tisztelettel köszöntök mindenkit a Lehel Vezér Gimnázium 2021-2022-es tanévének tanévnyitó ünnepségén. Sorrendben a 255.-en.

Volt már, hogy megkérdezték, nem unalmasak, egyhangúak a tanévek? Mindig ugyanazok a feladatok, változatlan kihívások. Unalmas tanévnyitó beszédek. Azt hiszem, egy ideig nem fognak ilyet kérdezni tőlem. Esetleg a könnyebb eligazodás kedvéért új kis időszámítás szerint beszélnek az évekről. A Covid első hullámakor vagy a második lezáráskor. Ha ezeket évekkel ezelőtt halljuk, biztosan elszörnyűlködtünk volna. Mára már megszoktuk (már amennyiben ezt meg lehet szokni) vagy inkább beleszoktunk. De talán azért is fogjuk fel könnyebben, mert bizakodunk. Hiszünk abban, hogy ha lassan is, de felül tudunk kerekedni a nehézségeken. Hiszen ebben az intézményben mindenki megtesz minden szükségeset. Védekezünk, s be vagyunk oltva. A nevelőtestület egésze, a tanulók nagy része. Szóval így vágunk neki az új tanévnek. Persze szemünk előtt lebeg a híres latin mondás: Si vis pacem, para bellum. Ha békét akarsz, készülj a háborúra. Az elmúlt két lezárás idején tanár s diák keményen dolgozott azon, hogy a digitális oktatás működjön. Minél jobban, minél hatékonyabban. Nem mondom, hogy könnyű volt. Nem mondom, hogy nem okozott sok-sok problémát. Nagyon nehéz volt a tüzet fenntartani, az osztályfőnököknek összetartani a közösséget. De a cél mindig ott lebegett a szemünk előtt. Folytatni az oktatást, lezárni a tanévet, s a végzőseinket eljuttatni az érettségiig, a sikeres felvételiig. Elmondhatom, hogy a közös erőfeszítés sikerrel járt. A tanévet lezártuk, az érettségik lezajlottak, s a tanulóink el tudtak köszönni alma materüktől, nevelőiktől. Elballagtak. Ez a korábbi időszakhoz képest óriási eredmény. Köszönet tanárnak, dolgozónak, szülőnek és diáknak.

Bármilyen nehéz is volt az év futó pályázatainkat be tudtuk fejezni. Így sikeresen lezárult az EFOP 3.2.5-17-2017-00016-os „Együttműködés a természettudomány útján” pályázat. Köszönet minden résztvevőnek, szervezőnek.

2021. szeptember 1-je van. Elindítjuk a tanévet. Normál menetrend szerint. Jelenléti oktatással. Persze a maszkot ajánljuk, de nem kötelezünk senkit a használatára. Hőmérsékletet nem mérünk a belépéskor, de a fertőtlenítéshez ragaszkodunk. S ha az optimizmusunk túlzó lesz, akkor a korábbi évek tapasztalatait felhasználva megtesszük a szükséges lépéseket. Akkor előre!

Kedves Szülők, leheles Tanulók!

A nevelőtestületben történtek változások. Tudjátok, hisz az évzárón elbúcsúztunk Petrics Annától, Pannika nénitől. A nyár folyamán még egy változás történt. Fábián Nikolett tanárnőt, Letti nénit az élet Budapest felé irányította, így bár, nem szakad el végleg Jászberénytől, s tőlünk sem, másik munkahelyen kezd ősztől dolgozni. Iskolánkba négy új kolléga érkezett. Szeretném Őket bemutatni: Fodor Márta tanárnőt, aki német nyelvet, illetve Péter-Agócs Adrienn tanárnőt, aki pedig földrajzot és biológiát fog tanítani iskolánkban. Rajtuk kívül két tanárjelölt is érkezett. Szurgent Dóra, aki matematikát és biológiát, és Ördög János, aki történelmet és angol  nyelvet fog tanítani, illetve elmélyülni ezen tárgyak tanításában.  Fogadjátok Őket szeretettel. Kívánom nekik, hogy érezzék jól magukat a Lehelben, kívánok nekik egészséget, szakmai kihívásokat és ezzel együtt szakmai sikereket.

Tisztelt Szülők! Kedves Kollégák, leheles Tanulók!

Azt mondtam, hogy eredményesen le tudtuk zárni az elmúlt tanévet. Nézzük meg, milyen is volt az eredmény. Osztályokra s évfolyamra lebontva.

A 12.A osztályban 29-en érettségiztek. Érettségi átlaguk 4,20 volt. Az osztályból 27-en beadták jelentkezésüket valamilyen felsőfokú oktatási intézménybe. Közülük 24-en kerületek be a felsőoktatásba. Ez az érettségizettek/felvettek arányát tekintve 83 %. Gratulálok a tanulóknak, köszönöm az osztályban tanító kollégák, külön Kecskés Erzsébet osztályfőnök tanárnő munkáját.

A 12. B osztályban 27 tanuló érettségizett. Érettségi átlageredményük 4,26 volt. A tanulók közül mind a 27-en felvételiztek, 24-en be is kerültek a felsőoktatásba. Ez 89%. Gratulálok a tanulóknak, köszönöm az osztályban tanító kollégák és természetesen Szabó Tímea tanárnő osztályfőnöki munkáját.

Következzék a 12. C! Ebben az osztályban 29 tanuló szerezte meg az érettségi bizonyítványt. Érettségi átlaguk 4,61 volt. A 29 tanulóból 28-an nyertek felvételt valamelyik felsőoktatási intézménybe. Ez az érettségizettek/felvettek arányát tekintve 96 %. Gratulálok a tanulóknak, köszönöm az osztályban tanító kollégáim és az osztályfőnök, Lékóné Pénzes Ibolya tanárnő munkáját.

Végezetül nézzük a 12. N osztályunkat! Ebben a nyolc évfolyamos osztályban 30-an érettségiztek, átlaguk 4,59 volt. A 30 tanulóból 29-en bejutottak a felsőoktatásba. Ez 97 %. Gratulálok a tanulóknak, köszönöm az osztályban tanító kollégáim és az osztályfőnök, Fábián Nikolett tanárnő munkáját.

Ha mindent egybevetünk, iskolánk 2021-es, végzős évfolyamának érettségi eredménye 4,42, felvételi eredménye 91 %. Ezek nagyszerű eredmények. Még egyszer köszönöm mindenkinek, tanárnak, szülőnek, diáknak a munkáját. Azaz az SZTD-nek. Kívánom volt tanulóinknak, most már öregdiákjainknak, hogy találják meg helyüket a felsőoktatás, majd a munka világában, váljanak sikeres, boldog felnőtté.

Tisztelt Szülők! Leheles Tanulók!

A gimnáziumunk fenntartója, a Jászberényi Tankerülti Központ három kollégánkat tüntetett ki az előző évben végzett kiemelkedő munkájáért. Egy tapssal én pedig egy virággal, köszöntsük őket: Petrics Anna, Póczné Szemán Eszter és Szabó Tímea. Gratulálunk nekik, és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Kedves Vendégek!

Az új tanévet hagyományosan négy új osztállyal kezdjük meg. Szeretném köszönteni a még bundásokat, az 5 éves nyelvi előkészítő 9.Ny osztályt és osztályfőnökét, Pernyész Anita tanárnőt. A 9.B osztályt és osztályfőnökét, Rigó András tanár urat. Köszöntöm a matematikában elmélyülő 9.C osztályt és osztályfőnökét, Deméné Ilonka Gabriella tanárnőt. S szeretném köszönteni iskolánk legfiatalabb tanulóit, az 5. N osztályt és osztályfőnöküket, Szabó András tanár urat. Mindnyájuknak jó munkát, és eredményes 4,5,8 évet kívánok! Bízom benne, hogy elődeikhez hasonlóan büszkén viselik a leheles nevet!

Kedves Vendégek! Kedves leheles Diákok!

Már csak egy dolgom van. Köszönöm a vendégeknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel évnyitónkat, köszönöm a 10.A és 10.N osztály tanulóinak és osztályfőnökeiknek,  Jászné Horváth Judit és Belháziné Kiss Ildikó tanárnőnek a szervezést, a műsort, a stúdiósoknak pedig a mindig magas színvonalú hangosítást. Mindenkinek legfőképpen jó egészséget, hosszú tanévet és szakmai sikereket kívánok! Ezennel a 2021-22-es tanévet megnyitom.

Köszönöm a figyelmet.

E-NAPLÓ belépés

Órarend

Tanulói notebook üzembehelyezési útmutatók

Az LVG a Facebookon

Erasmus+ 2022.

EFOP-3.2.5-17- 2017-00016

A Lehel Vezér Gimnázium

Diákfilm Fesztivál

Határtalanul

EFOP-4.1.3-17- 2017-00342

Határtalanul

Pénz7

Partner intézményünk